3874 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

vírus, koronavírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, tavasz, március, Budapest, 2021.03.31.
Vágólapra másolva!
3874 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 689 853 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 213, többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 21 928 főre emelkedett - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.
Vágólapra másolva!

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 418 084 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 249 841 főre emelkedett.

11 806 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1451-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.

A magyar lakosság 23,7%-a már kapott oltást, szemben az uniós 12,6%-os átlaggal.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 83%-a már megkapta az oltást.

Az oltás húsvéthétfőn is folytatódik. A kórházi oltópontok fogadják a háziorvosok által szervezett oltandókat, és azok a háziorvosok, akik az ünnepek alatt is oltanak,

kiegészítő díjazásra jogosultak. Szombattól Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett már a szakrendelőket is bevonták az oltásba, a kijelölt 18 szakrendelőben ma is oltják a fővárosi háziorvosok által szervezett regisztráltakat. Vasárnap AstraZeneca-vakcinát szállítottak ki a kormányhivatalokba, így a háziorvosoknál és a fővárosi szakrendelőkben húsvéthétfőn, és az azt követő napokban is folytatni tudják az oltást.

Illusztráció Forrás: MTI/Varga György

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 362 839 fő, közülük 913 012 fő már a második oltását is megkapta.

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!