Tovább folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása. Április 6-tól a Vecsés-Üllő-Monor szakaszon kezdődnek a munkálatok, és várhatóan ősz végéig tartanak.

A Mávinform az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, aholnaponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik. Évente több mint 11 millióan utaznak ezen a vonalon.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Tavaly a Nyugati pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével kezdődött a vonal felújítása, ez április 6-tól a Vecsés-Üllő-Monor szakaszon folytatódik, és több fázisban, várhatóan az ősz végéig tart. Az idei munkákat a MÁV 20 milliárd forintos kormányzati támogatással valósítja meg - tették hozzá.

A felújítás miatt április 6-tól június 18-ig a menetrendben is lesznek változások. Az S50-es járatok helyett váltakozó szakaszokon (Vecsés-Üllő-Monor) pótlóbuszokra kell átszállni. Néhány vonat kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak, és később érkeznek oda, a főváros és Cegléd között ideiglenesen hosszabb lesz a menetidő. Egyes vonatok eltérő megállási renddel vagy nem teljes útvonalukon járnak, illetve a teljes útvonalon szünetel a közlekedésük - fejtették ki.

A MÁV az utazóknak azt ajánlja, hogy indulásuk előtt tájékozódjanak a menetrendekről a megújult Elvirán, illetve a MÁV mobilalkalmazás menetrendi keresőjében.