Vádat emeltek két nővel és egyikük gyerekével szemben, akik tavaly októberben raboltak ki egy bicikliző nőt.

A két nő és egyikük nagykorú gyereke október 22-én este 10 körül sétáltak Csongrádon. Szembejött velük egy asszony biciklin, aki a munkahelyéről tartott haza. Amikor elhaladt mellettük, a bicikli csomagtartójáról leesett a fémkodár, amelyben egy táska volt, és szétszóródott az utcán a benne lévő  mobiltelefon, pénztárca, e-cigaretta.

A nő leguggolt összeszedni a holmijait, amikor a két nő, illetve odament hozzá. Megkérdezte tőle, hogy van-e cigarettája, illetve felajánlották neki, hogy segítenek visszatenni a kosarát. 

A nő elfogadta a segítséget, de amint egy percre hátat fordított nekik, ellopták a mobiltelefonját és a táskáját a benne levő 70.000 forinttal, értékekkel, és iratokkal. A telefon azonban megcsörrent a tolvaj kezében, amelyet a nő észrevett, és visszakövetelte. Ám azok nem adták vissza neki, ehelyett ütni-verni kezdték,

hajánál fogva rángatták, és lefogták. 

Nem sokkal később a helyi rendőrök igazoltatták őket a közelben és a lopott tárgyak nagy részét lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosnak.
Az ügyészség csoportos rablás, és  közokirattal visszaélés miatt emelt vádat ellenük. Mindhárman büntetett előéletűek,egyikük visszaesőként, míg társa különös visszaesőként követte el a bűncselekményeket.