Csalás miatt emeltek vádat egy vállalkozóként dolgozó, baranyai férfi ellen, aki felújítási munkákat vállalt, ám nem végezte el őket, ehelyett ahogy megkapta az előleget, eltűnt.

A férfi egyéni vállalkozóként dolgozott, nyílászárók beszerelésére, gipszkartonszerelésre, melegburkolásra szakosodott. A vállalkozó munkáját szórólapokon hirdette, illetve személyesen ajánlkozott munkákra.

A megrendelőkkel való egyezkedés után megrendelői okiratot állított ki, melyen feltüntették az
elvégzendő munkákat, a teljes árat, és az előleget is. A férfi minden esetben ragaszkodott az előleg kifizetéséhez.A vállalkozó 2016 novembere és 2019 novembere között összesen 16 emberrel kötött felújításokravállalkozói szerződést, ám az ígért munkákat nem végezte el, a megrendelőket nem kereste, hívásaikat nem, vagy csak ritkán fogadta, akkor is csak hitegette őket, hogy idővel el fogja végezni a mukát, és különböző kifogásokra hivatkozott annak csúszása, illetve elmaradása miatt.A férfi a csalásokkal összesen több, mint 6 millió forintos kárt okozott.A férfi jelenleg más ügyben letartóztatásban van, és mint kiderült, már korábban is többször büntették csalás miatt.