Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak be soron kívül - olvasható a hivatalos tájékoztató oldalon.

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást, és kedden újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott sms-ben behívót soron kívüli oltásra. Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon, és ezúttal is Pfizer-vakcinával történik. 

A pedagógusok soron kívüli oltásának április 1-3. között tartott első körére 78 ezer már korábban regisztrált pedagógus kapott meghívót, 85 százalékuk, 66 685 megjelent és meg is kapta a vakcinát. Az akció előtti hetekben már 33 634 pedagógus kapott oltást. Így eddig összesen több mint 100 ezer pedagógus kapott már oltást.

Kucsma Istvánné ápolónő a Pfizer-BioNTech vakcina első adagjával beolt egy nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 4-énForrás: MTI/Vajda János

A második körös oltás csütörtök és vasárnap között lesz, erre 100 013-an kapnak sms-ben behívót, köztük az oltásra regisztrált, köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók, valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok. 

Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később kapnak lehetőséget oltásra. 

Már az első oltás után jelentősen emelkedik a vírusfertőzés súlyos lefolyása elleni védettség.

A pedagógusok soron kívüli oltása biztonságosabbá teszi az óvodák és iskolák újranyitását, és ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy sok gyermekes szülő visszatérhessen a munkába - olvasható a kormányzati portálon.