Gyurcsány Ferenc a parlament keddi ülésén napirend előtti felszólalásában börtönnel fenyegette meg a kormánypárti politikusokat. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán is reagált a baloldal vezetőjének kirohanására, ahol Gyurcsányt cáfolva leszögezte, hogy igenis fontos, hogy Magyarország ilyen jól áll lakosságarányosan az oltási tervvel. "Gyurcsány Ferenc sokat tett, hogy ne így legyen" - írta Kocsis.

Gyurcsány Ferenc szerint nem az a fontos, hogy hány embert oltottak be. Kocsis Máté szerint viszont igenis az a fontos. Ez ellen pedig Gyurcsány Ferenc sokat tett. 

A kormány jó döntést hozott, jó korán, a többi ország csak most ébredezik. Ennek ellenére "foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel" vádolta meg a kormány tagjait és közölte, hogy "2022-ben vissza fog jönni (!) és nem lesz kegyelem". A bukott, gyenge gazember fenyegetőzésétől eltekintve ennyit arról, hogy vissza akarna vonulni... 

- írta a kormánypárti politikus. 

Kocsis Máté azt is megkérdezi bejegyzésében, hogy  mi van azokkal, akiket az ő vezetésével beszéltek le az oltásról és meghaltak, és vállal-e felelősséget az oltásellenes kampányért, amit hónapokig folytattak.