Miskolc belvárosában támadt két kamasz egy harmadikra, majd elvették a zsebében lévő hangszórót. A bíróság április 6-án elrendelte a letartóztatásukat.

A két fiatal április 3-án este egy áruház környékén megszólítottak egy kamaszt, és kétbarátját azzal, hogy adjanak nekik cigarettát, és 200 forintot. A három tizenéves távolabb ment a tőlük, azonban ők

utánuk kiabáltak, és veréssel fenyegették őket. A megszólított kamasz barátai elfutottak, ekkor támadói tovább fenyegették, hogy levetkőztetik, illetve megverik. A fiatal elindult a közelben lévő lakása felé, de a támadók ütésre emelt kézzel követelték az értékeit.

Mivel nem adta oda nekik, egyikük belenyúlt a nadrágja zsebébe, és elvette a benne lévő hangszórót, majd elmenekültek. A rablással 5400 forint kárt okoztak.A két fiatallal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás, öt évet is kaphatnak.

Mivel fennáll náluk a szökés, rejtőzködés, illetve egyikük esetében a bűnismétlés veszélye is, a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat, melyet javítóintézetben kell letölteniük.
A bíróság döntését a két fiatal és ügyvédeik tudomásul vették.