A magyarországi baloldal ott támadja a kormány és a járványügyi szakemberek koronavírus elleni védekezését, ahol csak tudja, ennek egyik része az oltásellenessége, melyet becsomagolva tálal a keleti vakcinák elleni hergelés részeként. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzetben összeszedett néhány idézetet a baloldal politikusaitól.

Az elmúlt napokban közös videóban igyekeztek cáfolni a baloldali pártok, hogy bármikor oltásellenesek lettek volna. Nézzünk meg ezzel kapcsolatban tehát néhány idézetet:

Nem bizonyított az orosz koronavírus-vakcina hatékonysága. Figyelmeztetjük a kormányt: ne akarjanak emberkísérletet végezni!(Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, 2020. november 19.)

Magyarország nem az oroszok laborja. Szijjártó és Orbán fejezze be az orosz oltással a magyarokon való kísérletezést!(Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő, 2020. november 20.)

A DK az Európai Bizottsághoz fordul, hogy akadályozzák meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával.(Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, 2020. november 21.)

Emberkísérletek orosz és kínai vakcinákkal. Orbán ki tudja, miféle orosz és kínai oltásokat akar látni, emberkísérletnek alávetve a magyarokat.(Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője, 2021. január 8.)

A kínai oltóanyagnak az orosz vakcinához hasonlóan teljesen átláthatatlan a fejlesztése.(A Jobbik közleménye, 2021. január 17.)

A kínai elavult technikájú, ki tudja, milyen eredetű vakcina.(Jakab Péter, 2021. január 19.)

A nyugdíjasoknak az engedély nélküli kínai oltást szánja a Fidesz-kormány.(A Párbeszéd Facebook-posztja, 2021. február 3.)

Az idézetgyűjteményt ide kattintva olvashatják. 

Szánthó szerint a halálkampány nem ért célt, már most több mint két és fél millió magyar embert sikerült beoltani, több százezer honfitársunkat keleti vakcinákkal. Mint írja azonban, a baloldal célja a bizalmatlanság fenntartása volt, és olyan elmélet is született, hogy ki kellene használniuk a gyászból eredő fájdalmat.

Hogy túlzás-e azt állítani, hogy az eredeti ellenzéki terv szerint a Covid lett volna a baloldali koalíció hetedik pártja a kormánybuktatásban, mérlegeljék önök. Az ítéletet majd a történelem mondja ki - írja az elemzőközpont igazgatója.