A korábban adócsalásért jogerősen elítélt Czeglédy Csaba indul a Vas megyei 1-es egyéni választókerületben, azaz Szombathelyen és környékén a Demokratikus Koalíció jelöltjeként az előválasztáson. 

Gyurcsány Ferencné és Czeglédy Csaba arcképével díszített szórólap került Szombathelyen a polgárok postaládájába, melyben arra buzdítják a baloldali szavazópolgárokat, hogy a baloldal korrupciós botrányába keveredett és bírósági eljárás alá vont táskás emberét támogassák - írta az ugytudjuk.hu.  

Czeglédyt indítja a DK SzombathelyenForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Mint ismert, 2018-ban Czeglédy Csaba rövid időre ugyan, de megszakította előzetes letartóztatását, amikor független jelöltként indult ugyanebben a körzetben. Végül nem sikerült mandátumot szereznie, mivel visszalépett. 

A 2019-es EP-választáson a DK indította őt az európai parlamenti választás listáján. Czeglédy ekkor már egy büntetőeljárás vádlottja volt. A Gyurcsány-párt akkor úgy fogalmazott: "A Demokratikus Koalíció számára Czeglédy Csaba egy hős. Egy olyan hazafi, aki a börtönt is vállalja ellenzékiségéért és kormányellenes munkájáért. És bár nem a DK, hanem az MSZP politikusa, támogatásunk és szolidaritásunk jeléül Czeglédy Csaba csak azért is helyet kap a DK EP-listáján".

Mindennek a célja az volt, hogy lassítsák a Czeglédy elleni büntetőeljárást. 

Jogerősen elítélték Czeglédyt 2002-ben

Az ügyészség 2001-ben mint a Rébusz Iskolaszövetkezet volt tagja ellen emelt vádat adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt Czeglédy ellen. 
A TÖRVÉNYSÉRTÉST 8,3 MILLIÓ FORINTNYI FIKTÍV SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA JELENTETTE, AMIT AZ ADÓHATÓSÁG NYOMOZÓI LEPLEZTEK LE.
Az akkor huszonöt éves szocialista politikus megpróbálta hárítani a felelősséget, ám jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott 2002-ben.