A baloldal táskás emberét indítják Gyurcsányék a szombathelyi előválasztáson

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc
Szeged, 2018. március 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vezetik Czeglédy Csabát (k) az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. Mellette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A bíróság harminc napra elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
A korábban adócsalásért jogerősen elítélt Czeglédy Csaba indul a Vas megyei 1-es egyéni választókerületben, azaz Szombathelyen és környékén a Demokratikus Koalíció jelöltjeként az előválasztáson. 
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferencné és Czeglédy Csaba arcképével díszített szórólap került Szombathelyen a polgárok postaládájába, melyben arra buzdítják a baloldali szavazópolgárokat, hogy a baloldal korrupciós botrányába keveredett és bírósági eljárás alá vont táskás emberét támogassák - írta az ugytudjuk.hu.

Czeglédyt indítja a DK Szombathelyen Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Mint ismert, 2018-ban Czeglédy Csaba rövid időre ugyan, de megszakította előzetes letartóztatását, amikor független jelöltként indult ugyanebben a körzetben. Végül nem sikerült mandátumot szereznie, mivel visszalépett.

A 2019-es EP-választáson a DK indította őt az európai parlamenti választás listáján. Czeglédy ekkor már egy büntetőeljárás vádlottja volt. A Gyurcsány-párt akkor úgy fogalmazott: "A Demokratikus Koalíció számára Czeglédy Csaba egy hős. Egy olyan hazafi, aki a börtönt is vállalja ellenzékiségéért és kormányellenes munkájáért. És bár nem a DK, hanem az MSZP politikusa, támogatásunk és szolidaritásunk jeléül Czeglédy Csaba csak azért is helyet kap a DK EP-listáján".

Mindennek a célja az volt, hogy lassítsák a Czeglédy elleni büntetőeljárást.

Jogerősen elítélték Czeglédyt 2002-ben

Az ügyészség 2001-ben mint a Rébusz Iskolaszövetkezet volt tagja ellen emelt vádat adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt Czeglédy ellen.

A TÖRVÉNYSÉRTÉST 8,3 MILLIÓ FORINTNYI FIKTÍV SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA JELENTETTE, AMIT AZ ADÓHATÓSÁG NYOMOZÓI LEPLEZTEK LE.


Az akkor huszonöt éves szocialista politikus megpróbálta hárítani a felelősséget, ám jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott 2002-ben.