Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben maradhat az a kínai férfi, aki a gyanú szerint halálra szurkált egy altatásban lévő nőt az egyik budapesti kórházban. Egy másik beteget is megvert, egy biztonsági őrt pedig az ollóval megsebesített. Egy ápolónő úgy tudott védekezni ellene, hogy egy kuka tetejét tartotta maga elé.

A 37 éves kínai férfi március 13-án a Honvéd Kórház Podmanidszky utcai telephelyén először fojtogatni kezdte az egyik beteget, és többször mellkason ütötte. A verést csak akkor hagyta abba, amikor az ápolók megérkeztek. Ezután a szomszéd kórteremben, sebészeti ollókkal többször megszurkált egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt.

A megszurkált nő négy nappal később belehalt a sérüléseibe.

A támadó ezután az őt megfékezni próbáló egyik ápolónőre támadt, megpróbálta mellkason szúrni. A nő a szúrásokat egy maga elé tartott kukatetővel védte ki.
A dühöngő férfit a kórház biztonsági őrei fékezték, miközben egyikük szintén megsérült, a kezén érte szúrás.

A támadót a történtek után letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került. Az ügyészség most indítványozta a letartóztatásának meghosszabbítását.