Már kétszer ellopták azt a rendőrnőt ábrázoló táblát, amit a gyorshajtások megelőzése miatt helyeztek ki a 81-es főút mellett.

A Magyar Rendőrség Facebook-bejegyzésében azt írták, a bádogrendőrnő kalandjainak "van valami finom, szürreális bája", a táblát azonban nagyon is valós probléma hívta életre: a gyorshajtások megelőzése miatt szerelték fel.

– 2019 különösen rossz év volt a 81-es úton, ezért a közlekedés biztonságával foglalkozó kollégáink előbb komoly ellenőrzésekbe kezdtek, majd újdonságként a drónos kontrollt is alkalmazták. Transzparenseket és óriásplakátokat raktak ki az út mentén, valamint sebességtúllépést mutató elektronikus jelzőlámpákat. Ennek a sorozatnak része az életnagyságú sebességmérő rendőr és az ugyancsak valós méretű szolgálati autó– írja a rendőrség a közösségi oldalán. 

A bádogrendőrt azonban 2020 novemberének első napjaiban leszerelték és ellopták. A rendőrök a tolvajt és a táblát is megtalálták, és idén március 16-án visszarakták az út mellé. Egy héten belül azonban ismét eltűnt az autós rendőrnő.

A hatóság szerint a bádogrendőrnő kihelyezése hatékonynak bizonyult, hiszen a tapasztalatok alapján a járművezetők visszavettek a tempójukból.