Egy kapusedzőt nem azért alkalmaznak, hogy társadalompolitikai kérdésekben véleményt nyilvánítson - döbbenetes módon ezekkel a szavakkal kommentálta Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester, hogy Petry Zsoltot a napokban politikai alapon távolították el klubjától, a Hertha BSC-től. A DK-s polgármester korábban rémisztő képződménynek nevezte a keresztény férfiakat, és konfrontálódott Európa egyetlen zsidó televíziójával. 

Bár nem különösebben kedveli a labdarúgást, meg úgy általában a sportokat, Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester mégis fontosnak tartott egy dolgot Petry Zsolt ügyében: hogy elmondja a véleményét.

Ami azért furcsa, mert a Hertha BSC pontosan ezért rúgta ki a magyar kapusedzőt: mert elmondta a véleményét. Bár egyelőre még nem teljesen világos, hogy Niedermüller miért szólalt meg, az viszont jól látszik tegnap esti posztjából, hogy kifejezetten örül a nemzetközi baloldal véleményével ellentétes álláspontra helyezkedő labdarúgó eltávolításának.

A külföldön is elismert sportszakemberről következetesen azt állította, hogy nem a saját véleményét mondja, és éppen ezért "valószínűleg fel sem fogta, mibe keveredett bele." Majd ennél is erősebben fogalmazva azt írta, hogy "egy kapusedzőt nem azért alkalmaznak, hogy társadalompolitikai kérdésekben véleményt nyilvánítson".

Niedermüller Péternek azt a következtetést sikerült levonnia Petry Zsolt ügyéből, hogy "tudomásul kell venni, Németországban és Európában súlya van a szavaknak, még akkor is, ha azokat egy kapusedző mondja ki", és magyar jobboldaliként az ember nem lehet kapusedző Németországban.

Niedermüller Péter támadja Petry ZsoltotForrás: MTI/Komka Péter

Mindez azért furcsa a DK-s polgármestertől, mert az elmúlt időszakban több olyan megnyilvánulása, döntése volt, amik aggályosak, mégsem lett ezeknek semmiféle következménye:

  • rasszista módon "rémisztő képződménynek" nevezte a keresztény férfiakat;
  • a nyilvánosság előtt konfrontálódott Európa egyetlen zsidó televíziójával;
  • utcára rakta az Erzsébetvárosban próbáló világhírű cigányzenészeket.

Mint ismert, Petry Zsolt a Magyar Nemzetnek adott interjújában élesen bírálta az európai bevándorláspolitikát, és kiállt a hagyományos családmodell mellett. 

Szijjártó Péter külügyminiszter és Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetője is megszólalt Petry politikai alapú kirúgása miatt.