Állomáson várakozó tehervonatokat fosztogatott egy banda

tehervonat fosztogatás elfogás
Vágólapra másolva!
Újabb két embert fogtak el a rendőrök a pályaudvarokon kifosztott tehervonatok ügyében. A banda több állomáson tört fel várakozó szerelvényeket, a zsákmányt pedig az autójukba pakolták.
Vágólapra másolva!

Eddig összesen 14 embert sikerült begyűjteniük a rendőröknek a pályaudvarokon kifosztott tehervagonok ügyében - írja a police.hu. A gyanú szerint a banda tagjai 2019. elejétől álltak rá a ceglédi és albertirsai vasútállomáson, valamint a ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervagonokra: a szerelvényeket feltörték, a zsákmányt pedig a járművükbe pakolták, később pedig igyekeztek ezekből pénzt csinálni.

A nyomozás adatai szerint

az így keresett több mint tízmillió forintot mind egy szálig felélték.

Az elkövetők lakásán és tartózkodási helyén, illetve a gépjárműveikre is kiterjesztett kutatások alkalmával a rendőrök zálogjegyeket, nagy értékű televíziókat, háztartási gépeket, kerékpárokat és okostelefonokat foglaltak le, bűnjelraktárba kerültek az ellopott, de még nem értékesített termékek is, mint ruha és-fehérneműk, autógumik, kozmetikai termékek.

Újabb két embert fogtak el

Mint írják, a rendőrök lépésről lépésre haladtak a nyomozásban, ellenőrizték a beszerzett információkat, ami újabb felderítést eredményezett. A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. április 6-án hajnalban két különböző helyszínen újabb két embert fogtak el: a 34 éves F. Jánost és a 32 éves B. Szabolcsot előállították. Ők a gyanú szerint tevékenyen részt vettek a vasútállomásokon veszteglő tehervonatok fosztogatásában

Bűnjelraktárba kerültek az ellopott, de még nem értékesített termékek is Forrás: police.hu

– A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai többrendbeli, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat – írja közleményében a rendőrség.