Tegnap óta a kormányzati Facebook oldal és számos kormánypárti politikus oldalának elérése jelentősen visszaesett, több esetben a töredékére. Ez az én oldalamra is igaz. Értetlenül állunk a dolog előtt, mert ennek okairól a Facebook nem adott előzetes tájékoztatást, írja közösségimédia-oldalán Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hozzátette, nem tudjuk, hogy a jelenség hátterében technikai probléma van, vagy az a már korábban bejelentett szándék, hogy visszaszorítsák a politikai tartalmakat. Az eset mindenesetre felhívja a figyelmünket a közéleti szereplők kiszolgáltatottságára ezen a téren. 

Az elérések csökkentése különösen hátrányos a mostani időszakban, amikor a járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos információ, és a magyarok hiteles tájékoztatása minden másnál fontosabb az online felületeken - írta, majd segítséget adott, mit kell tenni, hogy megjelenjenek a bejegyzések:

Ha nem jelenik meg a hírfolyamban bejegyzés a kormánytól vagy a kormánypárti politikustól, akit követ, állítsa be kedvencnek. Így remélhetőleg nagyobb eséllyel jelennek majd meg a tartalmak a jövőben. Adjátok tovább, reméljük, hogy minél több emberhez elér! - írja Dömötör Csaba. 

Bejegyzéséhez egy videót is készített, hogy mit kell tenni.

  1. Kattints a profilom tetején a kék gomb alatti 3 pontra (...)
  2. Kattints a követési beállításokra
  3. Válaszd ki a Kedvencek pontot
  4. Az értesítéseknél a bejegyzésekre kattintva válaszd a "normál" pontot
  5. Az értesítéseknél a videókra kattintva válaszd a "összes értesítés" pontot
  6. Kattints a Frissítés gombra Kevesebb jelenjen meg

- írta a videóhoz az államtitkár.