Az ügyészség kifosztás miatt emelt vádat egy 33 éves, büntetlen előéletű, marosvásárhelyi származású, de Szegeden élő román férfi ellen, aki ágynemű-garnitúrákat akart erőszakkal eladni egy idős nőnek, végül kifosztotta őt a lakásán.

A férfi január 25-én 10 óra körül megjelent Békéscsabán, az egyik Szabó Pál téri lakótömbnél. Ekkor érkezett haza a bevásárlásból egy 73 éves nő, akinek a férfi azt állította, hogy szórólapokat oszt, ezért az beengedte a lépcsőházba. 

A férfinél 3 csomag ágynemű-garnitúra volt, és mondta az asszonynak, hogy vegye meg tőle 89 000 forintért, mire a nő közölte, hogy nincs pénze, és nem akar semmit sem vásárolni,  és elindult felfelé a lépcsőn. Amikor a lakásának ajtajához ért és kinyitotta, még be sem lépett, a férfi hátulról belökte az előszobába és pénzt követelt tőle. 

Az idősnő az étkezőn keresztül a hálószobába ment, a férfi követte és továbbra is erőszakosan pénzt követelt. Az idős nő 

ijedtségében a varrógép fiókjából elővett öt darab tízezrest, amelyből a férfi hármat kikapott a kezéből. Az idős asszony erre kiabálni kezdett, hogy adja vissza neki a pénzt, mert ennyi az összes tartaléka. 

A férfi azt mondta neki, hogy 

ha nincs forintja, adjon neki eurót, vagy akasszon le egy festményt a falról". 

A rémült nő közölte, hogy nem ad neki semmit, adja vissza a pénzét, vegye fel a csomagjait és menjen ki a lakásból. Ekkor a férfi elment, azonban két ágynemű-garnitúrát a lakásban hagyott.
A férfi kihasználta, hogy az asszony idős kora és betegsége miatt nem igazán tudta megvédeni magát. Az általa okozott 30 000 forintos kárt a nyomozás során megfizette, így az megtérült. 
Az ügyészség az azóta letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetést, az ország területéről való kiutasítást, a két ágynemű-garnitúra elkobzását, illetve bűnügyi költség megfizetésére való kötelezést javasolta. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.