Négyéves volt, mikor kimentették az égő épületből, 14 év után kereste fel a hős tűzoltót

mentés égő épület köszönet tűzoltó Debrecen
Vágólapra másolva!
14 éve mentette ki egy tűzoltó az égő épületből a kislányt, aki most tinédzserként kereste meg megmentőjét, hogy köszönetet mondjon neki.
Vágólapra másolva!

2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött, több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók - idézi fel a 14 évvel ezlőtti esményeket a bejegyzésében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az akkor négyéves Vékás Gréti épp a nagyszüleinél volt látogatóban, a füst pedig hamar elérte őket is.

Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb: ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről.

Egy tűzoltó az udvarlója

Bár azóta jó pár év eltelt Gréti azóta sem felejtette el ezt a napot, ezért most meglátogatta egykori megmentőjét a debreceni laktanyában. János nagyon meglepődött, amikor a szőke tinédzser bemutatkozott neki:

Mint írják, Tímár János tűzoltó főtörzszászlós tizenkilenc éve szolgál Debrecenben, jelenleg különlegesszer-kezelő. Vékás Gréti az érettségijére készül, és egy fiatal tűzoltó udvarol neki.