Megszólalt a mentős, akit feljelentettek, mert megállt ebédelni - videó

mentősök ebéd panaszlevél
Vágólapra másolva!
Megszólalt a mentős, akit azért jelentettek fel húsvétkor, mert megálltak egy büfénél hamburgert venni.
Vágólapra másolva!

Megszólalt az a mentőápoló, akit feljelentettek húsvétkor, mert a társával megálltak hamburgert venni. Miután a hír elterjedt, sok vendéglátós jelezte a közösségi oldalán, hogy munkájuk elismeréseképpen nála ingyen ehetnek a mentősök, meghálálva ezzel a koronavírus-járvány alatt elvégzett munkájukat.

– Jó lelkű éttermesek, gyroszosok és pizzázósok biztosítottak engem és több mint 8000 ezer bajtársamat a támogatásukról. Nagylelkűségüknek köszönhetően

abban a húsz percben, amiben egy szolgálat alatt lehetőségünk van – mondta el az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán megosztott videóban Buvár Mariann. A mentős azt is megígérte, hogy rá és bajtársaira is számíthatunk a jövőben.

A főigazgató válaszolt a panaszra

A Mariann elleni bejelentés a húsvéti ünnepek alatt érkezett a mentőkhöz, a panaszos azt sérelmezte, hogy a szolgálatot teljesítő mentősök ebédet vásároltak. Az esetre reagálva az OMSZ azt írta, hogy az életmentők természetesen nem betegellátás alatt vagy helyett, hanem

a kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette a betegellátást.

A panaszos fényképe a mentősökről, akik megálltak ebédért Forrás: OMSZ/Facebook

A panaszra az OMSZ főigazgatója reagált, sok vendéglátós pedig szolidaritásképpen ingyen ebédet ajánlott a szolgálatot teljesítő mentősöknek.