Héttagú drogdíler-banda ellen emeltek vádat Csongrád-Csanád megyében

Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat hét férfi és egy nő ellen, akik közel másfél éven keresztül termesztettek kannabiszt Csongrád-Csanád megyében, és egy budapesti barlangban. Egyiküknek emellett áramlopás, egy másik vádlottnak pedig közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.
Vágólapra másolva!

A csoport egyik tagja, egy férfi felsőfokú növénytermesztési ismeretekkel rendelkezett.

A férfi 2017. és 2019. között megállapodott ismerőseivel, hogy segít neki kannabszt ültetni, illetve a növények nevelésében.

A férfi szaktudása és irányítása alajján, az általa beszerzett berendezésekkel alakították ki a sátrakat a drogok termesztéséhez. Ezeket a lakások szobáiban, illetve padlásterében rendezték be.

Az egyik férfi a lakása két szekrényében nevelte a növényeket, egy másik pedig egy eredetileg gombatermesztésre bérelt barlangban alakíttattak ki az ültetvényt. Ezután eladták a megtermelt drogokat, és megosztoztak az érte kapott összegen.

A nyomozás során a rendőrök házkutatást tartottak a lakásukon, ahol kannabisz magokat és növényeket, illetve azok szárított törmelékét találták. Egyiküknél ezen kívül kokaint, amfetamint, és más drogokat is találtak. A rendőrök bebizonyították, hogy

a csoport több tagja nemcsak árulta a drogokat, de maga is fogyasztott belőle.

Két vádlott az ültetvényt a mérőóra megkerülésével,

lopott árammal fűtötte, mellyel az érintett áramszolgáltatóknak közel 900.000 forintnyi, illetve félmillió forint feletti kárt okoztak.

A vádlottak egyike pedig a börtön előtt tett írásbeli nyilatkozatában

hamisan hozzátartozójaként egy olyan férfit jelentette be, akivel semmilyen rokoni kapcsolatban nem állt. Társa szintén hamisan nyilatkozott a hozzátartozói viszonyról,

így kettejük kapcsolattartására a törvény alapján előírt engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül került sor.

A főügyészség kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat velük szemben. Az áramot jogosulatlanul vételező vádlottak ellen lopás, míg hozzátartozói viszonyról hamisan valló vádlottak ellen közokirat-hamisítás miatt is vádat emeltek.

A korábban letartóztatásban, a vádemeléskor részben bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.