Vonja vissza a baloldal a keleti vakcinák felfüggesztését követelő határozati javaslatát!

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc vezetésével 50 baloldali képviselő követeli a kínai és az orosz vakcinák felfüggesztését, erről határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentnek. Ennek az azonnali visszavonására szólított fel közleményben a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
Vágólapra másolva!

"Akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől! Felszólítjuk a baloldalt, hogy azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte!" - írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ahogy arról korábban az Origón is beszámoltunk, a baloldali pártok Gyurcsány Ferenc vezetésével egy januári, de változatlanul a parlament előtt levő határozati javaslatban akarják megakadályozni a keleti oltóanyagok használatát. Ez volt a baloldal egyik legdurvább támadása a vakcinák ellen, amihez két kivétellel valamennyi parlamenti képviselőjük a nevét adta (valószínűleg ők is csak azért nem, mert nem voltak bent a parlamentben).

A baloldali pártok határozati javaslata, 2021. 01.25. Forrás: --

Az indoklás szövegéből egyértelműen kiderül, hogy az akció a kínai és az orosz vakcina ellen irányul. Az öt parlamenti képviselettel rendelkező párt (DK, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd) ötvenkét képviselőjéből ötven támogatta a kezdeményezést, ketten feltehetően csak technikai okok miatt nem írták alá.

Fontos hangsúlyozni: Gyurcsányék határozati javaslata változatlanul a parlament előtt van, ezt nem vonták vissza. És éppen ennek a visszavonásra szólította fel a baloldali pártokat a fenti közlemény.