Megrázott az áram egy kilenc hónapos kisbabát

Vágólapra másolva!
A szerencsi ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat azzal a 24 éves taktaharkányi nővel szemben, aki nem figyelt a kilenc hónapos kisfiára, ezért az a hibás hosszabbítóba nyúlt és megrázta az áram.
Vágólapra másolva!

Tavaly nyáron, augusztus második felében történt, hogy egy délután kilenc hónapos fiát akarta megetetni, és a konyhában leterített plédre ültette a babát egy nő. Ő a közelében lévő kanapéra ült. Kis idő múlva észrevette, hogy a gyerek hozzányúlt a szemközti falnál lévő hosszabbítóhoz, ami nem rendeltetésszerűen működött, mivel korábban valaki kiszerelte belőle a kapcsolót, és a két vezetéket szigetelés nélkül kötötte össze.

Az anya ijedtében

felugrott a kanapéról, hogy megfogja a kisfiút, de mire odaért, a gyerek már belenyúlt a váltókapcsolón lévő nyílásba és megrázta az áram.

A gyerek megijedt és felsírt.

A nő az anyja segítségét kérte.

Mentő vitte kórházba a csecsemőt. A gyereknek az áramütés miatt a jobb gyűrűs ujján áramjeggyel járó, súlyos sérülése lett.

Az ügyben rendőrségi eljárás indult. A nyomozás során kiderült, hogy a balesetet az okozta, hogy a nő nem tette biztonságos, a gyerek számára elérhetetlen helyre a hosszabbítót. Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben próbára bocsátást javasolt - írja az Ügyészség.