Seprűnyéllel gyilkolta meg nyugdíjas szomszédját egy galgagutai férfi

Vágólapra másolva!
Egy 45 éves galgagutai férfi pénzért megölte a szomszédjában elő 89 éves asszonyt, majd ellopta a pénzét. Az ügyészség vádat emelt a gyilkos ellen.
Vágólapra másolva!

A rendszeresen italozó, munkanélküli férfinak anyagi gondjai lettek, csak alkalmi munkákból és baráti kölcsönökből élt. Tavaly áprilisban részegen eldöntötte, hogy pénzt szerez a szomszédban élő 89 éves asszonytól. A kertek felől közelítette meg a házat, hogy az asszony ne vegye észre.

Átmászott a kerítésen, majd a teraszon, és a neki háttal ülő asszonyt többször fejen vágta egy seprűnyéllel.

Az asszony könnyebben sérült meg a fején, de úgy megijedt, hogy leállt a szíve és meghalt.

Forrás: Police.hu

A férfi letakarta az asszony vérző fejét, majd pénzt keresett a házban.

Megtalálta a pénztárcáját, kivett belőle 12 000 forintot és elszaladt. Később a fegyvernek használt botot elégette. Pár óra múlva visszatért, és megint pénzt keresett.

Az egyik szekrényben, egy zacskóban talált 1,32 millió forintot.

Másnap a pénzből vett 40 ezer forintért édességet, élelmiszert, whiskyt és sört, és 46 ezret adományozott egy egyházközösségnek, a szomszédjának pedig felajánlott 200 ezer forintot, de ő nem fogadta el a pénzt.

Az ügyészek nyereségvágyból elkövetett gyilkosság miatt emeltek vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre, valamint fizettesse ki vele a több mint 6 millió forintos bűnügyi költséget. Ha férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség kérése az, hogy a bíróság ítélje 15 év fegyházbüntetésre.