Koronavírusban meghalt a Párbeszéd önkormányzati képviselője

Vágólapra másolva!
Koronavírus okozta betegségben, mára virradóra meghalt közösségünk egyik kiemelten tisztelt tagja, Lövei Csaba, a Párbeszéd nyíregyházi önkormányzati képviselője, országgyűlésiképviselő-jelöltje - jelentette be a Párbeszéd közösségi oldalán. 
Vágólapra másolva!

Mint írják, Lövei Csabát a Párbeszéd saját halottjának tekinti. "Mélyen osztozunk családja, ismerősei gyászában. Nyugodj békében, Csaba" - teszik hozzá.

A politikus 1963-ban született Miskolcon. Középiskolai tanulmányait Sárospatakon, a nagyhírű kollégiumban végezte. Közel négy évtizede élt Nyíregyházán. A Nyíregyházi Egyetem jogelődjén, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett tanári diplomát. Pedagógusi pályája során dolgozott általános iskolai tanárként és kollégiumi nevelőtanárként egyaránt. Három gyerek édesapjaként később egy országos biztosító elismert nyíregyházi ügynökségvezetője lett.

A baloldali pártok, köztük az Együtt – amelyhez 2013-ban csatlakozott – és a Párbeszéd képviselőjeként 2014-ben kapott mandátumot a nyíregyházi közgyűlésben. 2019-ben a baloldal közös jelöltjeként magabiztosan jutott be ismét a képviselőtestületbe.

Lövei Csaba azt tervezte, hogy a Párbeszéd országgyűlési képviselő jelöltjeként elindult a baloldali előválasztáson.

A politikustól elbúcsúzott Karácsony Gergely és Szabó Tímea, a Párbeszéd két társelnöke, valamint Hadházy Ákos független parlamenti képviselő is.