Magyarország oltásbajnok

SZENTKIRÁLYI Alexandra ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél kormányszóvivő Közéleti személyiség foglalkozása magyar zászló mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ politikus sajtótájékoztató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM TÁRGY zászló
Budapest, 2020. augusztus 19. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország oltásbajnok, az Európai Unió más országai a hátunkat nézik - fogalmazott a kormányszóvivő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfő reggel.
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra felhívta rá a figyelmet: Magyarországon már több mint minden negyedik ember megkapta az oltást.

A cél az, hogy minél rövidebb idő alatt minél többeket be lehessen oltani.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Elmondta: folyamatosan dolgoznak az oltási munkacsoport tagjai, a háziorvosok és az oltópontokon szolgálatot teljesítők. Korán reggel elindulnak a vakcinaszállítmányok a raktárakból az oltási helyekre, a behívott emberek pedig nagy számban meg is jelennek ott.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott:

A kormányszóvivő hangsúlyozta: most már minden zárás csak korlátozni tudja a járvány terjedését, megakadályozni már nem, és minden oltással egyre közelebb leszünk a szabad élethez.

Tájékoztatása szerint a hétvégén fejeződött be a pedagógusok második körös oltása,

csütörtök és vasárnap között újabb százezren kaptak oltást.

Az általános iskolák és az óvodák április 19-ei nyitását a honvédség is segíti, már 135 intézményt fertőtlenítettek a katonák - mondta.

Kiemelte:

A tavalyihoz hasonlóan idén is, ahol lehet, csak írásbeli érettségiket tartanak.

A kormányszóvivő arról is beszélt: a kormány mindent megtesz azért, hogy minél több munkahelyet megőrizzen, és ahol szükséges, ott újakat lehessen létrehozni. Példaként említette, hogy eddig már

több mint 155 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást a legnehezebb helyzetbe került szektorokban, amely a nyitásoktól függetlenül a teljes áprilisi hónapra jár az érintetteknek.

- jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő a közösségi oldalán is megosztott egy bejegyzést, amelynek alapján szintén kijelentette, hogy