Nem állt le az oltásellenes kampányával a baloldal. Vágó István gyurcsányista politikus beismerte, hogy direkt támadták a keleti vakcinákat. A baloldal oltásellenességét jól bizonyítja, hogy a mai napig nem vonták vissza a parlament előtt lévő keleti vakcinák elleni határozati javaslatukat, valamint, hogy a kezdetektől fogva folyamatosan támadták a keleti vakcinákat. 

Nem oltások ellen, hanem megbízható oltások mellett kampányolunk - ezt mondta Vágó István az ATV Csatt című műsorában. A Gyurcsány-párt elnökségi tagja hozzátette: nem oltásellenesek vagyunk, a "keletivakcina-ellenes" kifejezés már inkább kifejezi az álláspontjukat. Vágó tehát beismerte, hogy a Gyurcsány-párt tudatosan kampányolt az oltások ellen. Jól látszik, hogy hiába állít bármit az ellenzék, továbbra is oltásellenesek. Vágó persze egy szót sem szólt arról, hogy a keleti vakcinákat minden érintett hatóság biztonságosnak és hatékonynak találta. 

A baloldal továbbra sem vonta vissza azt a parlamenti határozati javaslatát, amiben a keleti vakcinák betiltását követelik. Mindez világosan mutatja, hogy Gyurcsányék továbbra is oltásellenesek. Egyébként, ha a keleti vakcinák nem érkeztek volna, akkor több mint egymillió emberrel kevesebb lenne beoltva, sokkal több beteg és halálos áldozat lenne - minden túlzás nélkül - a baloldal politizálása miatt.

Gyurcsány Ferenc és Vágó IstvánFotó: Tuba Zoltán

A kezdetektől támadja a baloldal az oltásokat

A vakcina megjelenésével a baloldal azonnal elkezdte támadni az oltási kampányt. Láthatóan a céljuk az, hogy minél kevesebben oltassák be magukat. Mivel Brüsszel későn szerzett be vakcinákat és keveset, ezért - tudva, hogy ezzel késleltetnék az átoltottságot - folyamatosan azt követelik, hogy az emberek csak olyan oltásokat kérjenek, amelyet az EU gyógyszerügynöksége jóváhagyott. Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök emberkísérletnek nevezte az orosz és a kínai vakcina beszerzését, és azóta is folyamatosan próbálja elbizonytalanítani az embereket, PEDIG A SINOPHARM- ÉS A SZPUTNYIK V VAKCINÁK IS RENDKÍVÜL HATÉKONYAK ÉS BIZTONSÁGOSAK, MÁR TÖBB MILLIÓ EMBERT OLTOTTAK BE VELÜK. 

Jakab Péter, a radikális baloldalivá vált Jobbik elnöke is megpróbálta kivenni a részét a védekezés akadályozásából. A Parlament tavaszi ülésszakán nyíltan támadta az orosz és kínai vakcinákat, valamint a magyar szakembereket is, akiket közvetetten kuruzslóknak, kínai gyógyszerügynököknek nevezett.

Baloldali tanácsadók is segítik Gyurcsányékat

Az elmúlt hónapokban több baloldali tanácsadó is egyértelműen azt javasolta a baloldali pártoknak, hogy használják ki a járvány okozta "lehetőségeket", és folytassanak oltásellenes kampányt. Krekó Péter kezdte a sort, Závecz Tibor kamukutatásával folytatta, és legutóbb Nagy Attila Tibor állt elő a gyászoló családok kihasználására épülő kampányötlettel. Nem véletlen, hogy egymást túllicitálva adják a meredekebbnél meredekebb, a minden szintet alulmúló tippeket, hiszen a megélhetésük, a jövőbeni megbízásaik a tét - és azt látják, Gyurcsányék ezt várják tőlük. Tanácsaik jól láthatóan azonnal meg is jelentek megrendelőik, a baloldali pártok kommunikációjában.