A két villanyszerelő megölésével gyanúsított É. Imre a börtönben a cellatársának bevallotta, hogyan végzett a mosonmagyaróvári Mácsik Zoltánnal. A Blikk információi szerint a rabtárs a bíróságon is hajlandó elmondani, amit a győri vállalkozótól megtudott.

Cellatársának vallotta be É. Imre, hogy tényleg elkövette azokat a gyilkosságokat, amikkel megvádolták. Amit eddig tudni lehetett, hogy Mácsik Zoltán 2018-ban húsvétkor elindult, hogy találkozzon É. Imrével, aki komoly összeggel tartozott neki. Azóta senki nem látta, életjelet nem adott magáról, de a holtteste sem került elő. 

A vallomás szerint miután Mácsik és É. találkozott az abdai benzinkútnál, a győri vállalkozó a tanyájára csalta a villanyszerelőt. Ott megbízta, hogy a vízaknánál javítson meg neki valamit.  Miközben Mácsik dolgozott, É. közvetlen közelről lelőtte áldozatát. 

A tette után kutatni kezdett, hogy hol a pénz, amit nem sokkal korábban visszaadott a férfinak. Az eurót nem találta, így nekilátott eltakarítani a gyilkosság nyomait.

Ekkor azonban a vallomás szerint olyan válogatott szörnyűségeket tett, amiket kegyeleti okokból nem lehet közölni. 

Végül a férfi az aknában tüzet rakott, majd a maradványokat zsákokba rakta és a Rába folyóba dobta. A fegyvert is a vízbe dobta. Az aknába meszet öntött, hogy a rendőrök semmiféle maradványt ne találjanak.

– Sok mindent láttam és hallottam már a munkám során, de ez a hidegvérű brutalitás engem is megdöbbentett. Ami számomra azt üzeni, hogy a rabtárs igazat mondhatott, többek között az, hogy az aknában a rendőrök megtalálták Mácsik ruhájának egyik anyagszálát, ez pedig egybecseng a vallomással – mondta a Blikknek dr. Lichy József, a Mácsik család jogi képviselője.

Abban az esetben, ha a bíróság É. Imrét bűnösnek találja több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, feltehetőleg élete végéig börtönben marad. A Blikk úgy tudja, hogy a rabtárs a másik eltűnt villanyszerelőről, O. Vilmosról is vallomást tett.