Zsigó Róbert és Horváth László Fidesz-szóvivői feladatokat is ellátnak ezentúl

ZSIGÓ Róbert
Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!
Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője és Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára ezentúl Fidesz-szóvivői feladatokat is ellátnak - jelentette be MTI-hez eljutatott keddi közleményében Hollik István, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!

Hollik István tavaly januártól a Fidesz kommunikációs igazgatója, és mai bejelentéséből az következik, hogy munkáját innentől kezdve Zsigó Róbert és Horváth László is segíteni fogja.

Előbbi ma már a nagyobbik kormánypárt szóvivőjeként mutatkozott: videóüzenetében arra kérte a baloldali pártokat, hogy vonják vissza oltásellenes javaslatukat. Zsigó Róbert 1991 óta a Fidesz tagja. 1998 óta a Baján és a térségben élőket képviseli a parlamentben. 2003 óta a Fidesz választókerületi elnöke. 2010 és 2014 között Baja polgármestereként is dolgozott, majd 2013 áprilisától a Fidesz szóvivője lett. 2014 márciusától a Fidesz országos választmányi alelnökeként is tevékenykedik.

Zsigó Róbert pályafutása során több kormányzati tisztséget is vállalt: előbb a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkáraként (2014-2018), majd 2020 októbere után Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkáraként lát(ott) el feladatokat.

Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő lett Forrás: MTI/Illyés Tibor

Horváth László szintén régi motoros, hiszen tagja volt a rendszerváltás utáni első parlamentnek, és négy cikluson keresztül képviselte a pétervásárai választókerület polgárait. A politikus aktívan részt vett a gyöngyöspatai ügyek feltárásában és kommunikálásában. Zsigó Róberthez hasonlóan neki is van kormányzati tapasztalata: 2010 és 2013 között a Miniszterelnökség és a Nemzetgazdasági Minisztérium munkáját is segítette.

Horváth László Forrás: Fotó: MTI/Máthé Zoltán