Vandál módon vert szét egy kocsmát két férfi

Vágólapra másolva!
Nagyobb kárt okozó rongálás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 31 éves, más ügyben már letartóztatott férfival és 25 éves társával szemben a Kaposvári Járási Ügyészség. A két férfi vandál módon tört fel egy italboltot, az idősebb egy autónak is nekiesett.
Vágólapra másolva!

A két büntetett előéletű férfi tavaly márciusban részegen elhatározta, hogy feltör egy kaposvári italboltot, hogy alkoholt és ennivalót szerezzen. Késő este volt már, amikor megérkeztek a kocsmához, ahol több ablakot betörtek, mire sikerült nekik bejutni.

49 ezer forint értékben loptak szeszes italokat és ropogtatni valókat.

A vádirat szerint a kocsmában a két férfi "kirívóan vandál módon törni-zúzni kezdett, melynek során megrongálták a sörcsapot, a kávégépet, több asztalt és széket, tönkre tették a biztonsági kamerarendszert is, illetve összetörtek több üvegnyi tömény szeszes italt is."

Ezzel közel 700.000 forint rongálási kárt is okoztak a tulajnak.

Másnap az idősebb rabló megint részegen Kaposváron kezdett randalírozni. A 48-as Ifjúság útján járt, amikor meglátott egy ott parkoló autót. Odalépett hozzá és tollal olvashatatlan szöveget és számokat karcolt a fényezésbe, amivel 60 ezer forint kárt okozott. Ez a rabló most is letartóztatás alatt áll, egy másik bűnügy miatt. A gyanú szerint ő volt az,

aki tavaly szeptemberben Kaposváron megpróbált kirabolni egy nyugdíjas asszonyt a közterületi kamerák előtt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az idősebb, többszörös visszaesőnek minősülő férfit fegyházba, társát börtönbe küldené.