Nagyobb kárt okozó rongálás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 31 éves, más ügyben már letartóztatott férfival és 25 éves társával szemben a Kaposvári Járási Ügyészség. A két férfi vandál módon tört fel egy italboltot, az idősebb egy autónak is nekiesett.

A két büntetett előéletű férfi tavaly márciusban részegen elhatározta, hogy feltör egy kaposvári italboltot, hogy alkoholt és ennivalót szerezzen. Késő este volt már, amikor megérkeztek a kocsmához, ahol több ablakot  betörtek, mire sikerült nekik bejutni.

49 ezer forint értékben loptak szeszes italokat és ropogtatni valókat.

A vádirat szerint a kocsmában a két férfi "kirívóan vandál módon törni-zúzni kezdett, melynek során megrongálták a sörcsapot, a kávégépet, több asztalt és széket, tönkre tették a biztonsági kamerarendszert is, illetve összetörtek több üvegnyi tömény szeszes italt is."

Ezzel közel 700.000 forint rongálási kárt is okoztak a tulajnak.

Másnap az idősebb rabló megint részegen Kaposváron kezdett randalírozni. A 48-as Ifjúság útján járt, amikor meglátott egy ott parkoló autót. Odalépett hozzá és tollal olvashatatlan szöveget és számokat karcolt a fényezésbe, amivel 60 ezer forint kárt okozott. Ez a rabló most is letartóztatás alatt áll, egy másik bűnügy miatt. A gyanú szerint ő volt az,

aki tavaly szeptemberben Kaposváron megpróbált kirabolni egy nyugdíjas asszonyt a közterületi kamerák előtt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az idősebb, többszörös visszaesőnek minősülő férfit fegyházba, társát börtönbe küldené.