Nyugodt hangon, késsel a kezében akart kirabolni egy férfi egy taxist Zuglóban még 2021. március 30-án. A taxisnak sikerült jeleznie a központ felé, hogy bajban van, így többen is a segítségére siettek. A rendőrök a rablót gyöngyösi otthonában fogták el. Vallomása szerint csak viccnek gondolta a rablási kísérletet.

A rabolni szándékozó férfi színes napszemüvegben, fekete maszkban, és fejébe húzott kapucnis felsőben követelte nyugodt hangon a sofőr pénzét és telefonját, majd nyomatékosítva szándékát a kést a taxis felé fordította. A sofőrnek sikerült vészhívással értesíteni a taxiközpontot, mire többen is a segítségére siettek, a rabló pedig ezt észlelve felhagyott a pénzszerzéssel és elmenekült.

A zuglói nyomozók a vizsgálat során azonosították a rablás kísérletével gyanúsítható 38 éves P. Gábort. A rendőrök április 12-én kora este gyöngyösi otthonában rajtaütöttek a férfin.  A rendőrök megtalálták a kést, a férfi ruháit, köztük az álcázáshoz szánt maszkot, szemüveget és kapucnis pulóvert is.

Forrás: police.hu

A nyomozók P. Gábort rablás kísérlete miatt hallgatták ki. A férfi elismerte tettét, de azzal védekezett, hogy ittas volt, olyankor pedig „rendszeresen hülyeséget csinál". A rendőrség megjelenéséig az egészet viccnek gondolta  - olvasható a rendőrség honlapján.