A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság büntetésének súlyosítására irányuló ügyészi fellebbezést fenntartva újabb bizonyítást indítványoz a Pécsi Ítélőtáblán annak a zalai férfinak az ügyében, aki volt élettársa kislányát többször is megerőszakolta. 

2017 januárjától 2018 februárjáig élt élettársi kapcsolatban egy nővel egy férfi. Közösen nevelték a nő korábbi házasságából született gyerekeit, egy 8 éves lányt és egy 5 éves fiút. A pár kapcsolata 1 év után megromlott, mert a férfi nem dolgozott és rendszeresen ivott. 2017 végétől többször ő vigyázott a gyerekekre.

Egy nap erőszakosan közeledni kezdett a kislány felé, aki ellenkezett, de a férfi megfenyegette, hogy bántani fogja a szüleit, ha nem hagyja magát. Ezek után többször megerőszakolta. A lány csak az után merte elmondani az anyjának, hogy mi történt vele, hogy a férfi végleg elköltözött tőlük.

A bíróság első fokon folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 10 év börtönbüntetésre ítélte a pedofilt.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség a másodfokú eljárásban fenntartotta a fellebbezést, és azt javasolta, hogy tartsanak új tárgyalást az ügyben.