Mohácsnál, a Duna partján találták meg a mindössze 20 éves Urbán Raul holttestét, aki még március 15-én tűnt el Bajáról. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a tehetséges rapper öngyilkos lett. 

A Ripost megkereste Nagy László eltűntkereső önkéntest, az Eltűnt Személyek Keresése elnevezésű Facebook-oldal működtetőjét, aki szomorú részleteket árult el a tragédiáról. 

Az tudható, hogy Raul vélhetően öngyilkossági szándékkal tűnt el. Amikor az édesapja az eltűnésekor megkeresett engem a Facebookon, akkor azt mondta, hogy az utolsó telefonbeszélgetésükkor Raul az öngyilkosságot emlegette. Ez március 15-én történt, este 6 óra magasságában. A fiú utána már nem volt elérhető. Azonnal a legmagasabb, hármas szintű posztot raktam ki a Facebookra, hiszen félő volt, hogy az eltűnt személy közvetlen életveszélyben van – mondta a Ripostnak Nagy László.

Raul édesapja vasárnap délután írta meg Lászlónak a tragikus hírt, miszerint megtalálták Mohácsnál Raul holttestét.

Azt gondolom, hogy egy szülőnek ez a legnagyobb rémálma. Ugyanakkor talán valahol egy pici megnyugvás, hogy legalább el tud tőle búcsúzni. Vannak olyan eltűntjeim, akik ugyanis a mai napig nem kerültek elő, a szülők pedig akár éveken keresztül élnek bizonytalanságban. Említhetném VV Fanni, vagy épp Till Tamás anyukáját. Ők még mindig nem tudják, hogy életben van-e a gyermekük. Ez őrjítő 

- magyarázta Nagy László.

A Ripost azt írja, hogy a tehetséges rapper dalszövegei is arra utalnak, hogy a fiú lelkivilága nagyon érzékeny, labilis volt. 

Elváltak a szülei, azt tudom. Raul egyik dalában van egy olyan sor, hogy: 'agyturkász vizsgálja megint az agyamat és elmegyek inkább búvárnak'. Ez is arra utal, hogy próbáltak segítséget kérni szakembertől, de a problémát sajnos nem kezelték elég megfelelően  – árulta el a szakember.

Nagy László arra is rávilágított, hogy sosem szabad figyelmen kívül hagyni, ha valaki a közösségi oldalon fájdalmas, komoly lelki traumára utaló bejegyzéseket, dalokat tesz közzé. Sokan hajlamosak elbagatellizálni ezeket, holott a legtöbb esetben segélykiáltások a külvilág felé, amiket nagyon is komolyan kell venni - írja a lap.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!