Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy ha meglesz a 3,5 millió beoltott, akkor kinyitnak a teraszok. Április 19-én az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak ki. Május 10-én nyitnak ki az általános iskolák felső tagozatai és a középiskolák - hangzott el a kormányfői beszámolóból. A kormányfő megismételte, hogy mindenki regisztráljon és oltassa be magát, mert az oltás életet ment. 

Elértük a hárommilliónyi beoltottat, mi haladunk Európában a legjobban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. 3,5 millió beoltott embernél lesz újabb újraindítási lépés - mondta a kormányfő. Ez nagyjából a jövő hét közepén lesz. Az újabb lépés részeként kinyithatnak a teraszok, és eltörlik a teraszdíjat is - mondta a kormányfő.  Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját - tette hozzá. 

Az óvodák és az általános iskolák első négy évfolyama nyit ki április 19-én - mondta a kormányfő. Az általános iskolák felső tagozatai május 10-én nyitnak. Csak lassan lehet haladni az iskolák esetében is. 

A kormány megállapította, hogy mind itthon, mind a nemzetközi térben felerősödtek a vakcinák elleni támadások, ennek célja az emberek elbizonytalanítása. Mindenkit arra kért a kormányfő, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Mindenki fogadja el a felkínált vakcinákat, és oltassa be magát.