Két büntetett előéletű bűnöző érintett abban az ügyben, amelyben majdnem agyonvertek egy férfit. Az egyi támadó börtönben van, a másik férfi pedig bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyészség mindkettőjüknek börtönbüntetést javasolt.

Tavelyelőtt tavasszal, március közepén egy este Bőcsön egy 22 éves férfi egy sörözőben szórakozott a barátaival, amikor

részegen összeveszett egy helyi férfival, aki pofon ütötte.

A 22 éves férfi felháborodott és elindult haza, hogy a pofon miatt elhívja a testvéreit.Két fivérével és egy 19 éves férfival visszamentek a sörözőbe, ahol hiába keresték a pofozkodót, mert az már hazament. A társaság mérgében ordítozni kezdett, szidták a bőcsieket. A söröző teraszáról egy férfi felszólította őket, hogy állítsák le magukat. Összevesztek. A 22 éves férfi egyik testvére odaugrott a teraszon lévő férfihez, többször meg akarta ütni, de a 22 éves támadó és egy másik férfi közéjük állt.

IllusztrációForrás: police.hu

Ennek ellenére a testvérének sikerült mellkason rúgnia a férfit, amitől az megtántorodott.

Ezután az épület előtti kertből kihúzott egy fakarót és hátba vágta vele az áldozatot, akinek még volt annyi ereje, hogy elszaladjon, de közben visszafordulva kérdőre vonta a társaságot arról, mi bajuk van vele. A hazafelé tartó áldozatot a 19 éves férfi fejen ütötte, amitől a férfi a földre esett. Ahogy felállt, megpróbált elmenekülni.

Szaladt, de akkor már a 19 és a 22 éves férfi is üldözőbe vette. Amikor utolérték, ütötték, rugdosták,

és magára hagyták a földön, majd visszatértek a sörözőbe.

A vérző fejű férfit az egyik ismerőse találta meg, ő hívta a mentőket. Arckoponya és koponyaalapi 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett.

Szakértők szerint az, hogynem került életveszélyes állapotba, csak a véletlennek köszönhető. A 22 éves férfi azon testvérének ügyét, aki először támadt az áldozatra, elkülönítették. Az ügyészség a büntetett előéletű 19 éves férfival szemben, aki jelenleg más ügy miatt ül börtönben, valamint egy másik ügy miatt bűnügyi felügyeletben lévő 22 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt börtönbüntetést javasol.