Az Egri Törvényszék szexuális erőszak miatt 10 év fegyházra ítélte a férfit, aki egy vele egy településen élő, kilencéves, értelmi fogyatékos kislányt többször is megerőszakolt 2018 nyarán. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta vele szemben.

 A 9 éves lány hiába próbált ellenkezni, a férfi

berángatta egy lakatlan, romos épületbe, ahol szexre kényszerítette. Legalább kétszer kést is szorított a nyakához fenyegetésképpen. Egy alkalommal a szomszéd férfi tetten érte, amitől a támadó megijedt és elmenekült.

A törvényszék súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi visszaélt azzal, hogy a lány fogyatékossága és életkora miatt nem tudott védekezni, és a bűncselekménnyel életre szóló traumát okozott neki. Emellett súlyosbító tényező volt az is, hogy a férfi életveszélyesen megfenyegette a lányt, illetve hogy a bűncselekmény előtt ivott is. 

Emiatt szabadságvesztést szabott ki rá, emellett eltiltotta minden olyan foglalkozástól, ahol kiskorúakat kell nevelni, felügyelni, ápolni, gondozni.

Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezett, a fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta. A férfi és ügyvédje az elsőfokú bíróság ítéletét tudomásul vette.

Az ügyben a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt - írja az Ügyészség oldala.