Márki-Zay Péter nem hajlandó támogatni a helyi kórházfejlesztést

Márki-Zay Péter
Budapest, 2018. május 1. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövőnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A hódmezővásárhelyi kórház fejlesztésének támogatását, a beruházáshoz kapcsolódó közterület-használati díj elengedését kérte Horváth Zoltán (Fidesz-KDNP) képviselő csütörtökön Márki-Zay Péter (a baloldali Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármestertől a hódmezővásárhelyi közgyűlés véleményező ülésén. A baloldali városvezető – aki egyúttal miniszterelnök-jelölt is – azonban azt mondta, hogy az önkormányzat nem tud lemondani a bevételről, tehát másképp fogalmazva: nem hajlandó támogatni a vásárhelyiek számára rendkívül fontos projektet.
Vágólapra másolva!

A fideszes képviselő közölte,

a polgármesteri hivatal 136 millió forintot kér azért, hogy az új bel- és gyermekgyógyászati osztály építésén dolgozó vállalkozás használhasson egy kisebb, kórház melletti közterületet az építkezés ideje alatt.

(Megjegyzés: A hódmezővásárhelyi kórházban egy román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően több mint kétmilliárd forintból alakíthatják ki az új gyermek- és belgyógyászati osztályt, illetve korszerű diagnosztikai eszközök érkeznek az intézménybe.)

Horváth Zoltán kifejtette,

A baloldali polgármester, Márki-Zay Péter azonban válaszul erre kijelentette: "abban a helyzetben, amiben most a város van, nem tud lemondani egyes bevételekről".

Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A polgármester indokolatlannak tartotta a kérést, és szerinte erkölcsileg sem támogatható az. Szavai szerint a projektre megvan a fedezet, beleértve a közterület-használatért járó díjat is, amelynek olyan funkciója is van, hogy anyagilag érdekeltté tegye a vállalkozásokat abban, minél kevésbé zavarják a város közlekedését.