A magyar átoltottság és az oltási sebesség a duplája az uniós átlagnak

Kiskunhalas, 2021. április 3. Balázsik Andrea orvos (j) beolt egy pedagógust a német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagával a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház oltópontján 2021. április 3-án. MTI/Bús Csaba
Vágólapra másolva!
A magyar átoltottság és az oltási sebesség a duplája az uniós átlagnak - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás elmondta,

ha a kormány nem vásárolt volna orosz és kínai vakcinát, akkor most az uniós átlag körül lenne Magyarországon is az átoltottság.

Hozzátette, a kormány hétmillió adag orosz és kínai vakcinát kötött le, azokból mostanáig 2 millió 320 ezer dózis érkezett meg.

Ez azt jelenti, hogy

ezekből a teljes mennyiség 3,5 millió ember életét védheti majd meg

- hívta fel a figyelmet.

Illusztráció Forrás: MTI/Bús Csaba

Kérdésre elmondta azt is, mind a kínai, mind pedig az orosz vakcinagyártó időben szállítja a védőoltásokat, és a kormány arra számít, hogy ez így lesz a jövőben is.

Egy másik kérdésre kijelentette, mostanra nyilvánvalónak tartja, hogy nemcsak a vírustól, de a magyar baloldaltól is meg kell védeni az embereket.

- fogalmazott Menczer Tamás.

Tény - mondta -, hogy az elmúlt napokban hetven olyan cikk jelent meg a baloldali sajtóban, amelyek a kínai vakcinát támadják. Ehhez képest a Sinopharm-vakcinát már több mint 120 millió ember kapta meg világszerte - mutatott rá.