Életveszélyt okozó testi sértéssel és súlyos testi sértésel is vádolja a Fővárosi Főügyészség azt a fiatal férfit, aki még tavalyelőtt rátámadt két férfira egy Angyalföldi ház udvarán. Egy robogó miatt tört ki köztük a vita, amiből verekedés és végül késelés lett. A három férfiből egyet életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

A vádirat szerint egy 20 éves férfi 2019. július 1-jén délután egy 13. kerületi lakóház udvarán volt az ismerőseivel. Beszélgetés közben ráült egy ott leállított robogóra. A robogó tulajdonosa és a testvére éppen ekkor érkezett meg. Amikor meglátta, hogy a férfi az ő robogóján ül, számon kérte őt.

Emiatt a robogó miatt tört ki a verekedésForrás:Fővárosi Főügyészség

Ebből vita lett, ami annyira elmérgesedett, hogy a robogón ülő rátámadt a robogó tulajdonosára.

Ököllel és tenyérrel is többször arcon vágta.

Az áldozat nem hagyta magát. Összeverekedtek, amibe a robogós testvére is bekapcsolódott.

A késForrás: Fővárosi Főügyészség

A testvérek együttes erővel kiszorították a támadót a társasház előtti járdára, ahol a 20 éves férfi újra rátámadt a robogósra, amiből megint vekeredés lett. A támadó, aki a földre került, elővett egy kést,

amivel az egyik férfit erősen megszúrta a hasán.

Az áldozat a testvére felé fordult, amit kihasznált a késelő.

A másik férfit is megszúrta a hátán.

A támadó felállt a földről és elmenekült.

lefoglalták a késtForrás: Fővárosi Főügyészség

A hason szúrt férfi életveszélyesen megsérült, testvérének sérülései 8 napon belül meggyógyultak, de a támadott testtájékra, valamint az elkövetés eszközére figyelemmel, akár komolyabban is megsérülhetett volna. 

A 20 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés, valamint súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki.