A vád szerint egy győri vállalkozó, a 64 éves É. Imre 2015-ben és 2018-ban is megölt egy-egy villanyszerelőt, mert mindkettejüknek tartozott. A férfi eddig mindent tagadott. Az ügyészek vádat emeltek a vállalkozó ellen, akinek életfogytig tartó büntetést javasolnak. 

A vállalkozó az építőiparon keresztül ismerkedett meg Orlik Vilmossal és Mácsik Zoltánnal, hozzá hasonlóan ők is dolgoztak Ausztriában is.

Mácsik Zoltán és Orlik VilmosForrás: police.hu

A vád szerint É. Imrének anyagi gondjai voltak, de a munkálatokhoz egy kotrógépre volt szüksége, ezért 2015 júniusában Ausztriából béreltetett egyet az osztrák-magyar állampolgárságú Orlik Vilmossal. Másnap, hogy megszerezze a gépet, meggyilkolta a férfit. A kotrógépet többször használta, aztán egy domboldalba vájt pincében tárolta. A villanyszerelő autóját a gyilkosság napján és a következő napon is használta, aztán elvitte az egyik ismerőséhez.

A bérelt munkagépForrás: Police.hu

A mosonmagyaróvári villanyszerelővel, Mácsik Zoltánnal 2018 márciusában beszélt meg találkozót. É. Imre azt mondta neki, megadná neki a 10 ezer eurónál is több tartozását, sőt, vár rá egy munka. Azt hazudta neki, hogy a helyszín, ahol dolgozni kellene, nehezen megtalálható, úgyhogy majd ő odavezeti. 

A férfit meggyilkolta és elrejtette a holttestét. 

Mácsik Zoltán autóját gyilkosa még aznap elvitte az egyik ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap az egyik rokonához. Ezeket a rendőrség megtalálta és lefoglalta. Az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat É. Imre ellen. 

Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje életfogytiglani börtönbüntetésre, és legkorábban 40 elteltével legyen feltételesen szabadságra bocsátható.