Autókat dobált kővel egy szlovák férfi Tátnál

Az ügyészség helyszíni fotója.
Az ügyészség helyszíni fotója.
Vágólapra másolva!
Jogerős ítéletet hozott a bíróság annak a szlovák férfinak az ügyében, aki 2019-ben zúzott köveket szedett fel a földről, és az úton haladó autók felé dobta őket. Egy autót eltalált, amivel százezres kárt okozott - írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

2019 december 13-án, nem sokkal 14 óra előtt egy férfi Tát melletti lakott területen kívül gyalogolt a 1119. számú út melletti, murvával borított részen Bajna irányába.

Út közben felvett néhány követ és a Tát felé tartó, 60-70 km/órás sebességgel, szabályosan közlekedő autó szélvédője felé dobta.

A sofőr észrevette, hogy az előtte haladó bekapcsolta a vészvillogójárt, ezért lassítani kezdett. Az egyik kő a sofőr szemmagasságában találta el az autó szélvédőjét, ami kagylós és a csillagtöréses sérülést okozott az üvegen.

Több mint 150 ezer forintos kárt keletkezett a szélvédőben.

Az ügyészség helyszíni fotója. Forrás: ugyeszseg.hu

A másik autót nem találta el a köveket dobáló szlovák. Az ügyben az Esztergomi Rendőrkapitányságon indult nyomozás. Az ügyészek a vádiratban azt javasolták a büntetlen előéletű, szlovák állampolgárságú férfival szemben, hogy a tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfit, közlekedés rendjének biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt jogerős büntetővégzésben 4 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.