Késsel a kezében rabolt ki egy nőt szerda hajnalban Turán, egy órán belül elfogták a rendőrök - videó

rablás Tura
Vágólapra másolva!
Egy késsel a kezében, pénzt vagy életet felkiáltással rabolt ki egy férfi egy nőt szerda hajnalban Turán, majd elbiciklizett a szakadő esőben. A helyi rendőrök azonban egy óra alatt megtalálták az elkövetőt.
Vágólapra másolva!

A Turai Rendőrőrsön április 14-én hajnalban egy 28 éves nő tett bejelentést, miszerint kora hajnalban Turán a zsámbéki úti buszmegállóban várta a menetrend szerinti járatot, amikor egy férfi bukkant elő egy romos épületből, majd késsel a kezében „pénzt vagy életet" felkiáltása után, arra kényszerítette az áldozatot, hogy adja át értékeit - olvasható a police.hu-n.

Arra kényszerítette az áldozatot a férfi, hogy adja át értékeit Forrás: police.hu

A nő annyira megijedt, hogy

táskáját a benne lévő okmányokkal, és négyezer forintjával együtt odaadta támadójának,

aki a szakadó esőben kerékpárjára pattant és sietősen távozott.

Fegyveres rablással gyanúsítják

A turai rendőrök a bejelentést követően részletes személyleírással rendelkeztek a feltételezett elkövetőről, és hamar tudták kit és hol kell keresni. A helyi zsaruk egy órán belül hely-és személyismeretüknek köszönhetően megálltak egy turai ház előtt, ahol friss kerékpárnyomra bukkantak, ami tovább erősítette a gyanút, hogy jó helyen járnak.

A férfi a ház egyik szobájában feküdt, a rendőrök kérdésére elmondta, hogy egész éjszaka otthon volt és aludt, azonban szinte friss, vizes ruhadarabjaival kapcsolatban nem tudott elfogadható magyarázattal előállni. A nyomozók kutatni kezdtek a házban, és

megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést, egy matrac alól pedig előkerült a rabolt női pénztárca is, benne a sértett okmányaival.

– A gödöllői nyomozók a 20 éves Sz. Jánost felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – írják a közleményben.