Ma tartották a tárgyalást annak a nőnek az ügyében, akit három napja kaptak el a rendőrök egy bérelt autóval, amiben 6 migránst akart Ausztriába csempészni. A bíróság egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását, ami ellen a védője is fellebbezett – írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Április 12-én a délutáni órákban, 17 óra körül a magyar-szerb határ közelében

egy 33 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú nő, Kiskunhalas és Kalocsa között felvett egy bérelt autóba 6 magát szírnek valló férfit,

akik Szerbiából jogellenesen jutottak át Magyarországra embercsempészek segítségével. Érvényes iratok, tartózkodási engedély egyiküknél sem volt. A 6 migráns fejenként 500 eurót fizetett a nőnek, hogy a magyar-osztrák határ közelébe vigye őket. A rendőrök 20 óra előtt nem sokkal az M1-es autópályán igazoltatták a nőt. Ekkor találtak rá az egyenruhások az autóban utazó migránsokra.

A rendőrség helyszíni fotójaForrás: police.hu

A migránsokat kihallgatásuk után visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a 33 éves nő ellen pedig embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást. A Tatabányai Járásbíróság mai tárgyalásán meghallgatták a gyanúsítottat, majd egy hónapra elrendelték a letartóztatását. A végzés ellen a nő és védője is fellebbezett.