Nem engedik szabadon a beteghordóra támadó koronavírusos bűnözőt

Vágólapra másolva!
Fenntartják a letartóztatását annak a középkorú férfinak, akit a Szolnoki Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nem jogerősen 3 év börtönre ítéltek.
Vágólapra másolva!

Egy elítélt bűnözőt tavaly áprilisban, éppen a börtönből való szabadulásának napján, bevittek a szolnoki Hetényi Géza Kórházra, mert koronavírusos tünetei voltak.

Agresszíven viselkedett az egészségügyi dolgozókkal, az őt figyelmeztető beteghordót pedig megpróbálta ököllel megütni.

A beteghordónak sikerült kitérnie az ütés elől. Földre fektette és a biztonsági szolgálat segítségével lefogta a beteget, amíg a rendőrök a helyszínre nem értek.

A támadót elsőfokon három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra íélték.

A Szolnoki Járásbíróság elsőfokú ítélete ellen a férfi és ügyvédje felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett. Most a Szolnoki Törvényszék előtt folyik a másodfokú eljárás.

A törvényszék a férfi letartóztatásának indokoltságát felülvizsgálta és továbbra is fenntartotta, ami ellen a vádlott és ügyvédje fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészségen alaptalannak ítélték a fellebbezést, mert szerintük a többszörösen büntetett előéletű férfinél fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Szegedi Ítélőtábla osztotta a fellebbviteli főügyészség indítványát, a fellebbezéseket alaptalannak ítélte és a törvényszék határozatát helybenhagyta.

A vádlott bűnösségéről a Szolnoki Törvényszéken döntenek majd - írja az Ügyészség oldala.