Elítélték a rendőrökre téglával és vasvillával támadó család tagjait

Vágólapra másolva!
Letöltendő, illetve felfüggesztett büntetést kapott egy férfi és a két fia, mert téglával és vasvillával támadtak rendőrökre. Ezt közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője csütörtökön.
Vágólapra másolva!

2019 júniusában egy 24 éves, büntetett előéletű férfi rendőri intézkedést kért arra hivatkozva,

hogy verekedett és meg fog ölni valakit.

A bejelentés alapján három rendőrautó érkezett a helyszínre, amelyeket a férfi - azok elé állva - megállásra kényszerített, majd az autóból kiszálló rendőrök felé indult és ütésre emelt kézzel, kiabálva azzal fenyegetőzött, hogy megveri őket.

A rendőrök könnygázt alkalmaztak a férfival szemben.

Ekkor a férfi bátyja egy körülbelül 20 kilogrammos betontömböt dobott az egyik szolgálati gépkocsi bal első kerekének, letörve annak dísztárcsáját. Aztán egy téglát hajított a rendőrök felé, akiknek sikerült időben elhajolniuk, de a tégla így is eltalálta a rendőrautót, abban mintegy kétszázezer forintos kárt okozva.

Miközben a rendőrök az idősebb férfival szemben intézkedtek, megjelent a fivérek 49 éves apja is, aki a bilincselést végző három rendőrt a földre lökte, majd megpróbálta őket a fiáról lehúzni.

A rendőrök megtörték az idősebb fiú és édesapja ellenállását és a rendőrautó felé vezették őket, amikor a fiatalabb egy vasvillával feléjük indult, majd azt öt méter távolságból három rendőr felé fordította, azt kiabálva:

Azt, hogy a férfi az intézkedő rendőrök közvetlen közelébe érjen, a jelenlévő ismerősei akadályozták meg.

Keresztes Imre főügyész a közleményében azt írta, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség

emberölés előkészülete, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés kísérlete és kisebb kárt okozó rongálás miatt emelt vádat egy apa és két fia ellen a Miskolci Törvényszéken.

A főügyész közölte, a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat. A fiatalabb férfit öt év hat hónap-, idősebb testvérét négy év börtönbüntetésre ítélte, apjukat pedig két év, három év hat hónapra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ellen minden érintett fellebbezést jelentett be.