Kiránduló gyerekeket szállító busznak ütközött egy autó Taktaharkánynál

Vágólapra másolva!
A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki azzal a vádlottal szemben, aki a kiránduló gyermekeket szállító autóbusznak ütközve okozott balesetet a 37-es főúton Taktaharkánynál.
Vágólapra másolva!

2019 június 12-én délután a 37-es főúton haladt egy autó Miskolcról Szerencs felé kb. 80-90 km/órás sebességgel. Az autóban a sofőr mellett ült testvére és a gyereke is velük utazott. Szembe jött velük 80 km/órás sebességgel egy szlovák rendszámú autóbusz, amelyben kiránduló gyerekek ültek.

A nő egy rovarcsípés miatt a lábához nyúlt,

amitől az autót balra kormányozta és áttért a menetiránnyal ellentétes sávba, ahonnan egy hirtelen jobbra kormányzással a kavicsos útpadkára hajtott, majd

egy újabb balra kormányzás hatására átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött a gyermekeket szállító busz bal oldalának.

A busz lesodródott az útról.

Előbb az útjelző bójának, majd

az útpadka melletti füves területen egy fatuskónak ütközött, végül az oldalára borult, így állt meg.

Az autóbuszon ülők közül hárman 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedtek, nyolc gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett. A nő autójában ülőknek csak zúzódásos sérülései keletkeztek.

A bíróság közúti baleset gondatlan okozása miatt 1 év 2 hónap börtönre ítélte a nőt 2 év próbaidőre felfüggesztve.

Enyhítő körülményként értékelték, hogy büntetlen előéletű. A nő és védője azt szeretnék, ha lenne tárgyalás az ügyben és enyhébb büntetést kapna a vádlott, ezért a bíróság végzése nem jogerős.