Hamarosan kiadhatják Magyarországnak azt a 30 éves, izraeli állampolgárságú, palesztin származású férfit, aki két éve megölt két embert és rájuk gyújtotta a házat Kaposváron. Őt sikerült kimenteni a tűzből. Kórházba került, de ahogy kiengedték, már haza is repült és eltűnt a hatóság szeme elől. Két év bujkálás után a magyar nyomozók a helyi rendőrök segítségével Izraelben fogták el a kettős gyilkost - írja a Bors

Ahogy az Origo is megírta, 2019-ben a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály utca egyik társasházhoz riasztották a tűzoltókat, mert az egyik lakás kigyulladt. Egy férfi állt az erkélyen és segítségért kiabált.  Nasra T. életét sikerült megmenteni, de 21 éves egyetemista barátnőjének és a nő édesanyjának az életét már nem. Először mindenki arra gyanakodott, hogy egy felrúgott teamécses okozta a tüzet, de a nyomozók megállapították, 

hogy több helyen is tüzet gyújtottak a lakásban, így nem lehetett baleset. 

Akárcsak a nyomozóknak, a lakóknak a fejében is egyre több kérdés merült fel az esettel kapcsolatban. Volt, aki már a tragédia napján arra gyanakodott, hogy a két nőt megölte a férfi. 

Sokan nem értik a környéken, miért nem oltották el a feldőlt gyertyát? A másik szobában lévő fiatal izraeli férfi kimenekülhetett volna a füst elől az ajtón is, akkor miért ment az erkélyre? Ő hogy úszta meg gyakorlatilag sértetlenül? 

– szegezték a kérdéseket a lap riporterének.

Az pedig csak még gyanúsabbá tette őt, hogy azonnal hazautazott, ahogy kiengedték a kórházból, és eltűnt a rendőrök szeme elől. Eközben az igazságügyi orvosszakértő megvizsgálta a tűzben talált holttesteket, és a nyomozók is egyre több információt szereztek. 

Kiderült, hogy a fiatal férfi féltékeny lett. A kettős gyilkosság előtti napon összeveszett a lánnyal, akivel látszólag kibékült, aztán megvárta, amíg ő és az édesanyja is álomba merül. 

Először az idősebb nőt fojtotta meg és rágyújtotta a szobát, majd a lányával is megtette ugyanezt. 

A kaposvári kettős gyilkost a napokban fogták el Izraelben magyar és izraeli rendőrök, és hamarosan Magyarországra hozhatják, ha megkapják a kiadatási parancsot.