Egy 18 éves nagykátai fiatal fellökött egy idős, járókeretes asszonyt és elvette tőle a táskáját. Egy hét alatt elfogták a rablót, aki ellen 10 büntetőeljárás van folyamatban.

A 76 éves asszony a kerekes járókeretével indult haza a nagykátai temetőből április 5-én. Ahogy kilépett a kapun, meglátott egy biciklist. Mire feleszmélt, a támadó fellökte. A férfi elvette a járókeretre akasztott táskáját, benne az irataival, kulcsaival, a telefonjával és 28 ezer forinttal együtt. 

A feljelentés után a rendőrök 1 hét alatt kiderítették, hogy egy 18 éves helyi férfi volt a támadó, akit az otthonában fogtak el hétfőn. A rabláshoz használt biciklit az egyik rokonánál dugta el, de ezt is megtalálták és lefoglalták a rendőrök. A férfit már ismerték a rendőrök, mert 10 bűnügy miatt indult ellene eljárás és ezek mind folyamatban is vannak. 

Forrás: Police.hu

Kihallgatása közben a rabló beismerő vallomást tett.Elmondása szerint a rablás előtt nyugtatókat vett be, majd ráivott pár pohárral, ezért csak homályosan, foszlányokban emlékszik a történtekre. A letartóztatás alatt álló férfi ellen ebben az ügyben rablás miatt indított eljárást a rendőrség.