Segélyszervezetnél állt munkába Iszak Eszter és Gyurta Dani - videó

Iszak Eszti Gyurta Dani Ökomenikus Segélyszervezet Gyermek Ház Kaposvár önkéntes
Vágólapra másolva!
Iszak Eszter és Gyurta Dániel ellátogatott az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába. A műsorvezető és az olimpiaibajnok sportoló a segélyszervezet elkötelezett önkénteseiként tevőlegesen is bekapcsolódttak a központ munkájába: egy háromgyermekes családhoz adománycsomagot szállítottak ki, online foglalkozást tartottak kisgyermekes családoknak, és ebédet is osztottak.
Vágólapra másolva!

Nem engedjük el a rászorulók kezét járványhelyzetben sem! – ezt a mondatot tűzte zászlajára az Ökumenikus Segélyszervezet több mint egy évvel ezelőtt, amikor még nem is sejtettük milyen hosszú és nehéz lesz ez a „vírusos" időszak. Hogy a Segélyszervezet jelmondata mit jelent a hétköznapokban, azaz a járványidőszakban végzett segítő munkáról, a Segélyszervezet rendszeresen beszámol közösségi oldalain is. Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába most Iszak Eszter és Gyurta Dániel látogatott el.

– mondja a szervezet közösségi oldalán megosztott videóban Gyurta Dani, Iszak Eszter pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a videó nézői is bármikor tudnak segíteni, akár adománnyal, akár adójuk 1 százalékával.

A járványhelyzet alatt sem engedték el a rászorulók kezét

Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek ezreit támogatja országszerte Kapaszkodó gyermekfejlesztő programján keresztül. Ennek keretében a szervezet egyéni és közösségi foglalkozásokkal segíti a gyermekeket a szegénység okozta hátrányok leküzdésében.

– A Biztos Kezdet Gyerekházakban egészen csecsemőkortól segítik a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjukat. A gyermekek kezét a Segélyszervezet a járványhelyzetben sem engedte el:

ha kell online vagy telefonon keresztül maradt kapcsolatban a családokkal,

még azokban az időszakokban is, amikor a járványveszély miatt egy-egy intézményét ideiglenesen be kellett zárni – írja közelményben az Ökumenikus Segélyszervezet.

A járvány gazdasági következményei miatt még nehezebb helyzetbe került családokat a Segélyszervezet kiemelten támogatja, illetve segítséget nyújt(ott) a digitális oktatási rend alatt azon gyereknek, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel vagy interneteléréssel.