Világméretű koncertet ad a Mandoki Soulmates a hétvégén - 22 világsztár adja elő online koncert keretében Bartók Béla művének modern feldolgozását. A Hungarian pictures/Magyar képek-koncert ingyen nézhető szombat este 8-tól a TV2play.hu-n, vasárnap este 8-tól pedig az Origón is meg lehet majd nézni. A világhírű zenész és producer, Leslie Mandoki az Origónak elmondta: a világ számos tájáról kapcsolódtak össze egy közös zenélésre a barátaival, hogy együtt emeljék fel a hangjukat az összetartozásért.

„Ez a koncert egy töltőtollal írt szerelmes levél a közönségünk számára" – mondta Leslie Mandoki az Origónak. Ez lesz az idei legnagyobb online zenei show.

A Németországban élő magyar művész azt mondta: ezzel az albummal a magyar lelket szerette volna bemutatni. Szerinte a magyar lélek érzékenyebb, odafigyelőbb, költőibb, és nem annyira racionális.

„A jég hátán is megélünk. Mindenki megpróbált már minket leigázni, mindenki megpróbálta már megmondani, hogy mit és hogyan csináljunk – és még mindig itt vagyunk. Mások vagyunk, és ez egy nagyon értékes másság"- hangsúlyozta Leslie Mandoki. Hozzátette:

„Magyar vagyok, és magyarnak lenni nem olyan, mint egy köpönyeg, amit le lehet dobni, vagy meg lehet fordítani."

Arról is beszélt, hogy a Bedros J. Róbert  országos kórházfőparancsnok-helyettes által alapított Köszönet a Hősöknek díjátadó gáláján is fellép majd júniusban, mert számára nagyon fontos, hogy megköszönjék az orvosok, ápolók áldozatos munkáját.

„A járvány kitörésekor sokan visszahúzódtak az otthonukba, home office-ban dolgoznak, az orvosok, ápolók, mentősök pedig a frontvonalban harcolnak. Csodálatos emberek. Ők a hőseink. Nekünk, művészeknek pedig megvan a lehetőségünk, hogy azt a fényt, amit a közönségtől kapunk, rájuk irányítsuk. Ezért vállaltam, hogy fellépünk a díjátadón."

Nézze meg a videót!