Az utolsó két, még szökésben lévő tagját is elkapták annak a bandának, akik tavaly nyáron elraboltak és összevertek egy vállalkozót Budapesten, majd váltságdíjat követeltek érte. A férfinek több csontját is eltörték, de mivel pénzt így sem kaptak, végül elengedték. A banda egyik tagját Olaszországban fogták el és szerdán szállították Magyarországra.

Tavaly július 6-án délelőtt zuglói lakásánál vertek össze egy férfit, majd autóba tuszkolták, és egy XVII. kerületi műhelybe vitték, ahol eltörték lábát és több más csontját - írja a Police.hu. Az emberrablók húszmillió forintot követeltek, de mivel az életveszélyes bántalmazás és fenyegetések ellenére sem kaptak pénzt, így másnap elengedték áldozatukat. 

A sérült először azt állította a rendőröknek, hogy motorbalesetet szenvedett,  de a beszerzett bizonyítékok nem ezt támasztották alá, és végül csak elmondta, hogy elrabolták.

Egyikük feladta magát

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya emberrablás és életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott nyomozást. 

Golfütőt is találtak az emberrablóknálForrás: Police.hu

A bűncselekménnyel gyanúsítható négy embert, a 46 éves B. Györgyöt, a 33 éves Sz. Zsoltot, a 25 éves M. Tamást még tavaly július 9-én elfogták el a rendőrök. A 43 éves M. Brendon ellen elfogatóparancsot adtak ki, de a férfi nem várta meg, hogy a rendőrök kopogtassanak nála, július 14-én inkább feladta magát.

Olaszországban fogták el B. Zoltánt

A nyomozás adatai szerint azonban a bűncselekményben még ketten részt vettek részt, így ellenük is körözést adtak ki.

A 47 éves V. Ákost idén március 19-én a IX. kerületben fogták el, a 40 éves B. Zoltánt pedig a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály közreműködésével, európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el. A férfit április 14-én éjszaka hozták Budapestre, a BRFK nyomozói a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várták, majd őt is őrizetbe vették.