Egy Pest megyei férfi és a felesége elváltak egymástól, azonban ezt a férfi nem tudta elfogadni, ezért rátámadt a nőre a szülei házában és egy sniccerrel fenyegette.

A pár főleg a 42 éves férfi adósságai miatt már egy ideje külön élt, de a férfi nem tudott belenyugodni az elválásba. Rendszeresen zaklatta a nőt, pár hét alatt több mint százszor hívta és üzent neki. A félelemben élő nő a Vácon élő szüleihez költözött. A férfi ott lepte meg tavaly márciusban. Hajnalban, egy sniccerrel a kezében felébresztette, és arra kérte, hogy folytasság a házasságukat. A nő próbálta nyugtatni, de a férfi közölte, hogy már késő, a közös gyerekükkel együtt viszi őket magával. A feleség halálra rémülve a fiuk életéért könyörgött, de a férfi sarokba szorítva tovább fenyegette.

Hosszas kérlelés után végül letette a sniccert, de elővett egy kést, mire a nő felsikított. Ezt meghallotta az apja, aki bement a szobába, kettejük közé állt és kérte a támadót, hogy menjen el. A férfi erre az ágyra lökte az apósát. Ekkor belépett a szobába az anyósa, végül az ő kérésére elment a házból.

A 42 éves férfit később elfogták a rendőrök, kihallgatása közben beismerő vallomást tett, elmondása szerint senkit sem akart megölni.

A rendőrök felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése, zaklatás, valamint testi sértés miatt indítottak ellene eljárást, amit mostanra befejeztek. Az ügy iratait elküldték az ügyészségre.