Válogatáslemez jelent meg Sziveri János költő megzenésített verseiből

Vágólapra másolva!
A Sziveri30 pályázat kiemelkedő pályaműveiből készült az a Kertész Imre Intézet kiadásában megjelent válogatáslemez, amely 2021. április 16-tól érhető el digitális terjesztésben. A 15 dalt bemutató lemezen hallhatóak a Sziveri30 pályázat nyertes művei is, amelyek klippremierjeit a napokban láthatta a közönség a Kertész Imre Intézet közösségi oldalain - olvasható az intézet sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

A Sziveri-hagyatékot gondozó Kertész Imre Intézet 2020 őszén hirdetett zenei pályázatot a fiatalon meghalt költő műveinek feldolgozására, valamint A szélherceg című új válogatáskötetének megismertetésére.

A pályázat nagy sikerrel zárult, csaknem száz pályamű érkezett szinte minden zenei műfajból a komolyzenétől kezdve a kísérleti elektronikán és hiphopon keresztül a sanzonok világáig.

Az első három helyezett pénzdíjat, könyvcsomagot és egy videóklipforgatást nyert.

Ennek munkálatai nemrégiben fejeződtek be a Kertész Imre Intézetben, így a napokban három egyedi hangvételű dal premierjét láthatta a közönség Veres Tilda Panna – Tildæ, Bogdán Norbert Lano, valamint Halász Máté és a BLCKFSH Project tolmácsolásában.

Sziveri János műveinek népszerűsítése azonban itt még nem ér véget, hiszen 2021. április 16-tól elérhető digitális terjesztésben a helyezést nem szerzett, de kiemelkedő pályaműveket bemutató válogatáslemez a Kertész Imre Intézet kiadásában. A dalokat műfaji sokszínűség jellemzi, közös nevezőjük, hogy

hangszerelésükkel erősítik a versek eredeti zeneiségét, ritmusát és mondanivalóját.

Sziveri János a 20. század második felének egyik meghatározó alkotója, 1954-ben született, és 1990-ben, mindössze 36 évesen halt meg. A vajdasági Muzslyán született költő, drámaíró, szerkesztő rövid élete során műveivel és szuggesztív egyéniségével egyaránt kitűnt, és legendája mindmáig érezteti hatását. Hagyatékát a Kertész Imre Intézet gondozza. A szélherceg című verseskötete 2020 szeptemberében jelent meg.